Стойчо Стоев "подкара" софийския Локомотив към победа на старта в efbet Лига

Стойчо Стоев

Topsport.bg

17-07-2023, 20:34

Локомотив (София) стартира сезон 2023/24 в efbet Лига с важна победа. При дебюта на новия си наставник Стойчо Стоев, "железничарите" се наложиха минимално над гостуващия Ботев (Враца). Единственото попадение реализира Димитър Митков от дузпа малко след началото на второто полувреме. Домакините имаха възможности да "затворят" мача с още едно попадение, но вместо това трепериха до самия край. И трябва много да благодарят на вратаря си Александър Любенов, който в 91-ата минута извади с една ръка страхотно воле на резервата Красимир Тодоров.

В следващия кръг на Локомотив предстои "железничарско" дерби със съименниците им от Пловдив. Ботев (Враца) приема на свой терен Славия.

Двубоят започна с добра динамика, като двата състава опитаха да се застрашат чрез добри пробиви по фланга. Центриранията, съответно на Маринов и Франса, не донесоха търсения ефект.

Ботев (Враца) организира добра акция през центъра в 9-ата минута, когато Даниел Генов се озова на добра позиция в наказателното поле на опонента. Нападателят на гостите обаче се засуети и пропусна удобния момент за стрелба.

Локомотив (София) се размина с гола няколко атаки по-късно, когато центриране от фаул беше отиграно технично с глава от Краси Станоев. Кълбото заплашително полетя към далечния ъгъл на Ботев, но за късмет на Краси Костов, то премина само до лявата му греда.

Култовият удар от кварталния футбол - "боц", се превърна в основно оръжие за завършването на поредната локомотивска атака в 22-ата минута. Карлос Франса опита да повтори изпълнение на сънародника си Роналдиньо от преди доста години, но всичко завърши с провал и просто изстрел за статистиката.

Димитър Митков пусна топката за Красимир Станоев, който шутира с едно докосване от границата на наказателното поле към горния ляв ъгъл на вратата, но стражът на врачани се разтегна и извади топката в 37-ата минута.

Локомотив (София) пропусна поредна изгодна ситуация за повеждане в резултата, този път в 42-ата минута. Отбраната на Ботев (Враца) не се справи с центриране в наказателното си поле и топката стигна до Карлос Франса, който от изключително добра локация не съумя да опъне мрежата зад Краси Костов.

Началото на втората част се понрави на "червено-черните" фенове, които видяха много офанзивна агресия от своите любимци. Пред вратата на Ботев (Враца) определено беше горещо, но до нещо повече от корнери така и не се стигаше.

По-активната игра на столичния тим в крайна сметка бе възнаградена с гол в 57-ата минута. 120 секунди по-рано Луис Фелипе закъсня с действията си срещу Карлос Франса в наказателното поле на Ботев и съдията Георги Гинчев беше категоричен, че това е дузпа. С отговорната задача се нагърби Димитър Митков, който запази присъствие на духа и прати Костов в другия ъгъл за 1:0!

Ботев (Враца) можеше да съжалява за пропиляна голова възможност в 68-ата минута. Тогава резервата Стефан Велев отправи пас в полето на Локо, а Момчил Цветанов хитро прескочи кълбото за Чавдар Ивайлов. Опорният халф имаше чудесен коридор за стрелба, но изстрелът му се оказа неточен и мина встрани от вратата на Любенов.

Отговорът на Локомотив беше красноречив и Карлос Франса можеше да удвои "железничарската" преднина. Техничното му насочване към далечния ъгъл на Костов обаче бе лишено от необходимата точност.

В 83-ата минута новото попълнение - Галин Минков, можеше да подсигури трите точки за Локомотив. Стойчо Стоев изненада с включването на бившия "армеец" в предни позиции, а той беше на сантиметри от това да му се отблагодари с гол след задължаващо подаване от Карлос Франса.

Титулярният вратар на Локо (София) - Александър Любенов, блесна със страхотна намеса в 91-ата минута на мача. Стражът боксира центрирана топка, която падна на волето на Красимир Тодоров. Кълбото летеше под гредата на столичани, но юношата на Левски се протегна максимално и с една ръка изби в ъглов удар.

В следващия кръг на Локомотив предстои "железничарско" дерби със съименниците им от Пловдив. Ботев (Враца) приема на свой терен Славия.

Източник: Topsport.bg

Последни новини