Съдиите заклаха ЦСКА срещу Славия, отмениха чист гол на "червените"

Съдиите заклаха ЦСКА срещу Славия, отмениха чист гол на

Topsport.bg

01-12-2023, 19:28

Отборите на Славия и ЦСКА завършиха наравно 1:1 в среща от 19-ия кръг на еfbet Лига. Автогол на Мартин Георгиев в 67-ата минута даде аванс на гостите, а резрвата Роберто Райчев възстанови равенството с красиво попадение малко преди края на срещата. Мачът ще се запомни основно с грешките на главния съдия Станимир Тренчев, който първо отмени неправилно гол на Джонатан Линдсет, заради игра с ръка на Дюкенс Назон, каквато обаче нямаше в края на първото полувреме. В началото на втората част спести втори жълт картон на Тони Тасев за нарушение срещу Иван Турицов.

Първата възможност в мача в мача бе в полза на Славия, още преди да е изминала и минута игра, когато опасно центриране на Тони Тасев бе избито от Енес Махмутович в ъглов удар. В 20-ата минута  Дюкенс Назон получи топката на границата на наказателното поле и комбинира с Тобиас Хайнц, чийто удар, обаче, бе спасен от вратаря на Славия Светослав Вуцов. "Белите" пропуснаха много добра възможност да открият резултата малко по-късно. Венцислав Керчев центрира в наказателното поле на ЦСКА, Владимир Николов отклони към Дост, който стреля встрани от вратата. В 30-ата минута Славия отново бе близо до това да поведе в резултата. Тони Тасев уцели гредата след изпълнение на ъглов удар, топката се върна и Тибо Вион не се намеси убедително, за да се стигна до изстрел отблизо на Ерол Дост, който бе избит от вратаря на гостите Бусато.

В 43-та минута съдията Станимир Тренчев първоначално отсъди дузпа за домакините, но след преглед със системата ВАР отмени своето решение.

Така се стигна до добавеното време на първата част, когато Линдсет реализира гол с глава, но попадението му бе неправилно отменено след преглед със системата ВАР, заради игра с ръка на Назон, каквато, обаче, нямаше. 

В началото на втората част Тренчев пък спести нарисуван втори жълт картон за Тони Тасев. Крилото на Славия нямаше шанс да играе с топката и фаулира устремилия се към наказателното поле на домакините Иван Турицов.

Така се стигна до 67-ата минута, когато ЦСКА поведе в резултата. Амос Юга изпълни тъч по посока наказателното поле на Славия, бранител на домакините изби, но топката попадна в Тибо Вион, който с едно я изпрати към Линдсет, а Мартин Георгиев опита си да я изчисти си отбеляза автогол. 

Гостите, обаче не успяха да задържат своя аванс. Четири минути преди края на редовното време Ертан Томбак центрира в наказателното поле на ЦСКА и резервата Роберто Райчев с красиво изпълнение изпрати топката в мрежата, за да оформи крайното 1:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини