ЦСКА докосна върха в efbet Лига след инфарктна победа над Етър във Велико Търново

ЦСКА докосна върха в efbet Лига след инфарктна победа над Етър във Велико Търново

Topsport.bg

01-11-2023, 19:08

ЦСКА победи Етър с 1:0 като гост в отложен мач от 3-тия кръг на efbet Лига. "Армейците" достигнаха трудно до успеха на стадион "Ивайло" след гол в началото на второто полувреме на Марселино Кареасо.

"Червените" доиграха двубоя с човек по-малко, след като Амос Юга получи директен червен картон 30 минути преди края на мача.

В последните минути Етър успя да отбележи, но попадението беше отменено заради засада на Николай Янков.

С победата ЦСКА се изравни по точки с лидера Черно море, като и двата тима имат по 32 точки след 15 изиграни кръга. Етър остава на дъното с 8 пункта в актива си.

Домакините влязоха в мача доста амбициозно и в първите минути създадоха 2 опасни атаки към "армейската" врата, но без нищо сериозно пред Густаво Бусато. В първите 10 минути Етър определено беше по-активният отбор на стадион "Ивайло", но постепенно "армейците" установиха контрол върху топката и се настаниха в полето на домакините.

В 18-ата минута Мартин Тошев се откъсна зад отбраната на "червените" и отбеляза във вратата на ЦСКА, но беше очевидно, че нападателят се намира в засада и голът беше отменен.

В 37-ата минута ЦСКА оцеля. Густаво Бусато на три пъти спаси "армейците" в рамките на една минута. Първо Кольо Станев стреля опасно с външен фалц, но армейският страж спаси с една ръка. Нападател на Етър опита да направи добавка с глава, но отново Бусато спаси. Напрежението пред вратата на ЦСКА не спря до тук. Секунди след това Мартин Тошев излезе сам срещу бразилеца и стреля от малък ъгъл, но Густаво беше на висота за пореден път.

ЦСКА отправи първия си точен удар дълбоко в добавенето време на първото полувреме, когато след разбъркване в полето на Етър, Линдсет успя да нанесе удар, но той беше твърде слаб, а и в обсега на вратаря.

"Армейците" видимо смениха облика си след почивката и четири минути след подновяването на играта това даде необходимия резултат. Матиас Фаетон проби по лявото крило и центрира остро в полето на Етър. Вратарят на "болярите" изби, но Марселино Кареасо измъкна топката и с мощен шут изпъна мрежата на домакините за 1:0 в полза на ЦСКА.

Малко след това Крум Стоянов проби като на парад през центъра на терена и беше фаулиран от Юга на границата на наказателното поле. Халфът на ЦСКА получи жълт картон, а реферът отсъди дузпа. Ивелин Занев обаче прегледа ситуацията с помощта на ВАР и промени решението си. Той показа директен червен картон на Юга, а дузпата беше заменена с пряк свободен удар на границата на наказателното поле.

Въпреки, че "червените" останаха с човек по-малко, първи имаха добра възможност да накажат своя опонент. Шакич изпълни тъч и намери Естрада в наказателното поле. Таранът от Еквадор си спря топката добре на гърди, обърна се и нанесе удар, но над напречната греда.

Голямата драма се разигра в края на мача. В първата минута от добавеното време домакините успяха пратят топката в мрежата на "армейците" и стадионът избухна в бурна радост. След щателна проверка със ситемата ВАР се оказа, че Николай Янков се е намирал в положение на засада и голът на Ивайло Димитров беше отмене, а трите точки отидоха в актива на "армейците".

Източник: Topsport.bg

Последни новини