ЦСКА с първа победа за сезона, Хайнц обра аплодисментите с красив гол

ЦСКА с първа победа за сезона, Хайнц обра аплодисментите с красив гол

Topsport.bg

21-07-2023, 23:06

ЦСКА постигна минимален успех над Крумовград с 1:0 в мач от 2-ия кръг на efbet лига. Toбиас Хайнц донесе първи успех на "армейците" за сезона с фантастично попадение през първото полувреме. По този начин "червените" са на втора позиция с 4 точки, докато Крумовград е зад тях с 3 пункта.

Домакините буквално натикаха опонента си в неговата половина още след старта на мача. Едно от новите попълнения на отбора Матиас Фаетон се измъкна от опеката на централните бранители, след което центрира опасно в наказателното поле, където Янко Георгиев изби топката.

На фона на тоталната доминация на състава на Саша Илич, ЦСКА напълно справедливо поведе в 23-та минута. Халфът в днешния мач Амос Юга центрира към норвежкия футболист, а той с превъзходно изпълнение не остави никакъв шанс за реакция на стража Янко Георгиев.

Домакините непрестанно обстрелваха вратата на Янко Георгиев, тъй като се стремяха да постигнат комфортен аванс преди почивката. Тобиас и Матиас Фаетон осъществиха изящна комбинация, когато новият играч в редиците на "червените" излезе на стрелкова позиция, за да нанесе мощен удар, париран от стража на гостите.

Съставът на Саша Илич стартира втората част така, както завърши първата. На два пъти "армейците" застрашиха вратата на Янко Георгиев. Първо Станислав Шопов центрира опасно, ала не съумя да намери негов съотборник.

В следващата атака вездесъщият Тобиас Хайнц взаимодейства с Матиас Фаетон, чийто изстрел от непосредствена близост бе спасен от бившия страж на Пирин.

ЦСКА беше много близо окончателно да предреши срещата в своя полза. В 83-та минута Марк-Емилио Папазов с находчив пас комбинира със Станислав Шопов, но българският национал стреля право в Янко Георгиев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини