ЦСКА се върна към победите с бой над Ботев във Враца

ЦСКА се върна към победите с бой над Ботев във Враца

Topsport.bg

19-08-2023, 23:11

ЦСКА записа първа победа под ръководството на старши треньора Нестор Ел Маестро. В среща от шестия кръг на efbet Лига "червените" надиграха Ботев (Враца) с 2:0 като гост.

Попаденията за столичани реализираха Дюкенс Назон и Тобиас Хайнц в двата края на полувремената.

Още от първите секунди домакините от Ботев се впуснаха в атаки. В първата минута Спас Георгиев опита да спечели дузпа след контакт със Сейни Санянг на границата на наказателното поле, но главният съдия на мача Георги Кабаков прецени, че халфът на "зелените" е симулирал и му показа жълт картон.

При първата си атака в мача обаче ЦСКА поведе. Именно Георгиев, останал последен в защита на центъра на терена, загуби елементарно топката от Жираир Шагоян. Арменският футболист напредна в полето на домакините и подаде към Дюкенс Назон, който от няколко метра нямаше как да сбърка на празна врата.

В 13-ата минута Ботев стигна до гол, но той не бе признат, тъй като авторът му Браян Переа бе в положение на засада.

В средата на полувреме Тобиас Хайнц бе много близо до втори гол, но вратарят Федерико Бариос спаси мрежата си от попадение.

До края на първата част темпото на игра поспадна и нови чисти положения за гол нямаше.

След паузата първата наистина добра възможност бе за гостите от столицата. В 61-вата минута Станислав Шопов остана на напълно чиста позиция в наказателното поле, но пропусна да се разпише. Две минути по-късно пред вратата на Бариос отново имаше напрежение, но и този път "червените" не успяха да вкарат гол.

В 70-ата минута Момчил Цветанов остана на сантиметри от гола, след като ударът му от около 30 метра премина над напречната греда на вратата на Густаво Бусато.

Последваха минути на остри атаки за домакините, но това оставяше и сериозни пробойни в защитата им. Така се стигна до 84-тата минута, в която Назон пресече един слаб пас назад на Чавдар Ивайлов и се устреми към вратата. Неговият удар бе блокиран от Федерико Бариос, но при добавката капитанът на гостите Тобиас Хайнц не сбърка за 2:0.

В оставащото време Матиас Фаетон също можеше да се разпише, но стреля на два пъти неточно.

С успеха ЦСКА събра 8 точки от пет мача и излезе на седмо място във временното класиране. Ботев (Враца) пък загуби за пети път и с 3 точки е на 13-о място.

Източник: Topsport.bg

Последни новини