Черно море се разправи с Ботев (Пд) и продължава да диша във врата на лидера в efbet Лига

Черно море се разправи с Ботев (Пд) и продължава да диша във врата на лидера в efbet Лига

Topsport.bg

26-09-2023, 21:31

Черно море победи Ботев (Пловдив) с 1:0 у дома в мач от 11-тия кръг на Първа лига. Единственият гол в срещата падна в средата на първото полувреме, когато бившият футболист на "канарчетата" Атанас Илиев се разписа с хубав удар с левия крак.

По този начин "моряците" остават непобедени в първенството след 11 мача, като имат 8 победи и 3 равенства, което им отрежда временната втора позиция. Ботев пък е на 11-то място с 9 точки в актива.

Още в 14-та секунда на мача "моряците" имаха отлична възможност да открият резултата. Александър Василев получи топката пред наказателното поле и с мощен шут разтресе напречната греда.

Домакинският натиск се засилваше с всяка изминала минута, а "канарчетата" дебнеха за опасни контраатаки и при една от тях Секулич получи възможност да стреля към вратата на Черно море, но твърде неточно.

Натискът на домакините даде резултат в средата на първото полувреме, когато Мазир Сула изведе Атанас Илиев на стрелкова позиция, а нападателят на Черно море реализира хладнокръвно с удар в десния ъгъл на вратата. Бившият футболист на Ботев показа уважение и не се зарадва на гола си.

Четвърт час преди почивката пловдивчани се настаниха в полето на Черно море и на няколко пъти създадоха разбърквания пред вратата на "моряците", но всичко се размина само с лек уплах за тях.

Домакините имаха страхотен шанс да удвоят преднината си малко след началото на второто полувреме. Тогава Виктор Попов центрира в наказателното поле на "канарчетата", където удар на Пачеко беше блокиран. Топката обаче попадна в краката на Пабло Гарсия, който стреля от точката на дузпата, но само за да види как Даниел Кайзер се справи блестящо и спаси.

Един от най-красивите моменти в мача се случи в 75-а минута, когато след бърза контраатака на "моряците", Мазир Сула центрира ювелирно към Атанас Илиев, а нападателят стреля от воле с левия крак, но стражът на Ботев отново внимаваше и Черно море се задоволи само с корнер.

До края на мача "канарчетата" опитаха да изравнят, но варненци се отбраняваха добре и не допуснаха сериозни положения пред вратата си.

Източник: Topsport.bg

Последни новини