Боби Цонев гони гол срещу Левски на рождения си ден

Боби Цонев гони гол срещу Левски на рождения си ден

Novsport

29-04-2018, 14:25

Днес офанзивният халф на Берое Борислав Цонев става на 23 години. Навръх празника си на него ще му се наложи да излезе срещу бившия си тим – Левски. Цонев е роден на 29 април 1995 година. Той е юноша на сините. За столичани играе до края на сезон 2015/16 (на „Герена“ е заедно със своя брат близнак Радослав). Записва за Левски общо 42 мача с 5 гола. Дебютира за клуба в елита на 27 май 2011 година в домакинството на Монтана (3:0).

„Спомням си много добре този мач при Георги Иванов-Гонзо – дебютирахме и двамата с брат ми. Тогава имаше много емоции. Сега е различно. Вече се чувствам доста по-уверен спрямо миналия сезон – каза Цонев пред Диема спорт. – Винаги е по-специално, когато играеш срещу Левски. Познавам доста хора в този клуб, феновете също ме разпознават. Затова ще е интересно.“

Цонев се надява изборът му да си тръгне от Левски заради Берое да е бил правилен.

„Всички ще дадем най-доброто от себе си в този мач. Дано излезем с положителен резултат и да запазим третото място“, каза играчът, който ще преследва гол срещу сините, след като в предишния кръг той изработи дузпа срещу ЦСКА (1:1).

В лагера на Левски също имат рожденик днес. Това е бразилският нападател Ривалдиньо, който е набор на Боби Цонев. Синът на легендата Ривалдо има 4 шампионатни мача за сините, в които не е успял да се разпише.

Източник: Novsport

Последни новини