Царско село се добра до успех над Пирин, "орлетата" ще играят в групата за оцеляване в елита

Царско село се добра до успех над Пирин,

Topsport.bg

11-04-2022, 21:53

Царско село победи Пирин (Благоевград) с минималното 1:0 в последния двбой от 26-ия кръг от редовния сезон на efbet Лига, игран на "Арена Царско село".

Единственото попадение в срещата бе дело на Венцислав Христов (25'). Домакините можеха да увеличат преднината си, но гредите на два пъти спасиха "орлетата".

Така Царско село вече има 16 точки, но продължава да бъде на дъното в класирането на първенството. Пирин пък е на 11-а позиция с 27 пункта и ще бъде в долната група, в която отборите ще се борят за оцеляване в елита.

Срещата започна в много бавно темпо, като и двата отбора не успяваха да стигнат пред някоя от вратите на Хадим Ндиае и Янко Георгиев. Единственото интересно положение в началото на срещата бе неточен изстрел на Жереми Петрис във втората минута.

В 25-ата минута обаче изненадващо домакините поведоха в резултата от статично положение. Николай Бодуров извърши нарушение и "царете" получиха право да изпълнят пряк свободен удар в близост до линията на пеналтерията. Христов отправи нещо средно между центриране и удар и прати топката директно във вратата.

В 40-ата минута топката стигна до Иван Тасев, който обаче не успя да отправи хубав изстрел и кълбото отиваше опасно към Станислав Костов, но Жереми Петрис успя да улови. Така първото полувреме завърши без повече голове.

В началото на втората част домакините можеха да удвоят преднината си, но гредите спасиха "орлетата". Пламен Крумов шутира, а Янко Георгиев изби топката в страничния стълб. След това Мартин Кавдански отблизо прати топката в напречната греда.

В 83-ата минута Христофор Хубчев центрира отляво. Преслав Йорданов се извиси над всички в пеналтерията и насочи топката към вратата. Хадим Ндиае обаче внимаваше и спаси.

Източник: Topsport.bg

Последни новини