Диян Димов: Нямам обяснение за представянето на Дунав

Диян Димов: Нямам обяснение за представянето на Дунав

Topsport.bg

17-09-2023, 16:11

Председателят на УС на Дунав (Русе) и помощник-треньор Диян Димов коментира представянето на тима през първата половина на есенния дял.

"Драконите" са едва девети с 12 точки, дошли от 3 победи и 3 ремита при две загуби. Небесносините продължиха и към 1/16-финалите за купата след драма с дузпи срещу Кюстендил като гост. Това затвърди впечатленията, че Дунав играе по-силно навън.

"Представянето на Дунав повтаря донякъде колебливите игри през миналия сезон. И фактите го показват - ако пресметнем точките като гости, ще сме на първо място в класирането, с точките у дома - на последно! Това е парадоксално. Нямам обяснение! Истината е, че много сме различни на Градския стадион и в мачовете извън Русе - и като игра, и като нагласа, и като настроение. Нещо ни куца, може би е въпрос на психика. Но ако е така, защо навън виждаме един устойчив и много уверен тим! Дано със следващите мачове, когато ще играем в Русе със сериозни отбори като Спартак Варна, тази тенденция да бъде пречупена. Ще се радвам и на доста повече подкрепа от нашата публика", каза Димов пред в. "Утро".

"При повече публика ще си помогнем и финансово, защото, колкото и неприятно да е като факт, по-голямата част от бюджета ни се формира със спомоществователи извън Русе. Това е тъжно! Нашата амбиция е Дунав да е една от русенските емблеми, а добрите резултати на футболния отбор са безспорна реклама за града ни. И тази амбиция не е самоцел. Според мен Дунав има отбор поне за Топ 5", добави президентът на "драконите".

Източник: Topsport.bg

Последни новини